Iluminat
spații interioare & industriale
Modernizarea iluminatului într-un centru comercial existent este întotdeauna o provocare pentru orice specialist în iluminat care pune accentul pe elaborarea unui proiect corect luminotehnic și care să respecte standardele și normativele în vigoare. În cazul de față se respectă SR EN 12464-2:2021.
Eficientizarea enegetică a fost de 53,45% cu respectarea cerințelor și impunerilor referitoare la destinația fiecarui spațiu în parte.
Este esențial să avem lumina potrivita la locul potrivit. În funcție de activitatea pe care o desfășuram, lumina trebuie sa fie adaptată atât ca intensitate, cât și ca temperatură de culoare ... așadar într-o clădire de birouri trebuie să adaptăm totul în materie de iluminat în funcție de destințiile specifice ale fiecărui spațiu.
Iluminatul ambiental funcționează ca un substitut pentru iluminatul natural. Îți luminează întregul spațiu la fel ca orice iluminare naturală. Astfel, orice lumină care îți luminează camera cade sub lumina ambientală. Ar putea fi lumina unei lămpi, a unui bec cu halogen, a unui led ... a unui candelabru sau a luminii soarelui/lunii.
Dintre beneficiile luminii ambientale, amintesc: produce un efect aproape natural, creează un mediu confortabil, poate evidenția zone speciale, etc.
Iluminatul unei hale industriale implica mai multe tipuri de corpuri de iluminat: cele necesare pentru zona de producție, a depozitelor, pentru zona de birouri și de luat masa - asta pe zona de interior iar pe zona de exterior - iluminatul perimetral și al parcării. Cele mai importante zone de iluminat în acest caz sunt: cel general, urmând apoi cel individual al locurilor de muncă, cel de antipanica și de evacuare. Trebuie avut în vedere o serie de aspecte în realizarea corectă a unui astfel de iluminat.
© 2024 Proiectare luminotehnică